Sang/tale til Nornerne:
 
Spind mig en tråd,
Med lykke og velstand.
Velstand er hvad man velstand gør.

Her ønskes ikke,
Hverken guld eller sølv.
Velstand er hvad man velstand gør.

Fred i mit liv,
Med frihed til følge.
Velstand er hvad man velstand gør.

Min bøn, min hilsen,
Jeg nornerne giver.
Velstand er hvad man velstand gør.

Hil jer Norner,
Ja alle som én.
Velstand er hvad man velstand gør.

Spind mig en tråd,
Med det jeg mest ønsker.
Velstand er hvad man velstand gør.
 
----- udtal ønsket klart -----

Fred, I mit liv.
Til at få frihed, i mit liv,
Til at nyde lykken, i mit liv.

Asatro

Ikke alle af nutidens vikinger er Asatro, men selve grundstammen omkring Orø Vikingelaug har denne tro og formidler den nordiske mytologi, den viden og de håndværk som var omdrejningspunktet i vikingetiden - år 750 til 1050

Vi beder ikke til vores guder, men ærer dem med vores handlinger. De fleste asatroende ser ikke guder som personer, men mere som kræfter i naturen og i os selv. Det betyder, at de er kræfter, som er til stede hele tiden og som man kan trække på. Kræfter man kan spørge om hjælp og få ekstra fokus på når det behøves.
Man må tilføre noget energi for at holde naturen i balance, og vi arbejder med, at man skal yde for at nyde. Lad os give et lavpraktisk eksempel: hvis du fælder et træ, uden at plante et nyt, så er der en dag ikke flere træer, og så kan du ikke holde varmen. Hele vores verden foregår sådan, at vi må tilføje energi og ressourcer, vise respekt for det vi høster og bruger, ære det der er giver, for at der er noget at kunne trække på en anden gang når vi har behov for det.

Vi har ritualer, hvor vi kan ofre noget for at få adgang til noget andet. I manges ører vil det lyde som bøn, men det er det ikke som sådan. Hvis du vil opnå noget, så kan du holde en lille ofring, som vi kalder for en blót. Det er et ritual, hvor du taler til den gud og de kræfter du ønsker styrke og hjælp fra. Så deler du den ofring du har med, med guden og kraften som tak. Ofringen går ud på at give noget tilbage for at trække på den pågældende guds kraft og styrke. Forskellen mellem dette og bøn er hårfin, men den er der. Det er noget, du skal tage aktivt del i, ikke noget du får serveret passivt.
 
Din tro er din egen, uagtet hvordan du udøver den, så længe den er udøver i respekt for dig selv og de guder/kræfter du hidkalder og bruger.

År og Fred.
Tale til guderne om godt liv og helbred:
 
Hil dig, Dag!
Hil jer, Dags Sönner!
Hil jer, Nat og Nats Datter!
Skue hid til os
med venlige Øjne,
og giv de her stående Sejr.

Hil jer, Aser!
Hil jer, Asynjer!
Hil dig, du hulde Jord!
Giv os alle her
Ord og Odinsvid
og lægende Hånd, mens vi leve.
 
Orø Vikingelaug | CVR: 35575227 | Brøndevej 10, 4305 Orø - Danmark